Левски излезе с официална позиция, в която изказа несъгласието си относно решението на БФС да премести датата на баража за Европа и зададе 4 въпроса към централата ни. Към момента “сините” са на четвъртото място и са с по-голям шанс да играят бараж срещу Арда, отколкото да се класират директно за Европейските клубни турнири. Именно поради тази причина от Левски недоволстват, че ще имат по-малко време за възстановяване от своя противник, както и че датата за баража е променена едва четири дни преди самия мач. Първоначално двубоят трябваше да се играе на 11 юни, но Спортно-техническата комисия към БФС измести срещата с 24 часа по-рано - на 10 юни.

Ето какво пишат "сините": 

Левскари, 

Ръководството на „ПФК Левски“ изказва остро несъгласие с решението на Спортно-техническата комисия към БФС от 06.06.2023 г., с което бе променена датата на баража за участие в Европейските клубни турнири. 

Решението на СТК е аргументирано със „спазване на феърплея и равнопоставеността“ между отборите, които ще вземат участие в срещата. Ето защо задаваме няколко въпроса към комисията и към Българския футболен съюз: 

• При равни условия ли ще бъдат поставени двата отбора в баража за участие в Европейските клубни турнири, при условие, че единият разполага с 24 часа повече за възстановяване и подготовка? 
• Колко феърплей е решението отборът завършил на четвърто място в класирането да разполага само 72 часа до срещата? 
• Къде е феърплеят, когато се променя утвърдената за баража дата само ЧЕТИРИ дни преди самия мач, без дори да се потърси някаква комуникация с евентуалните участници в него? 
• Наясно ли са от СТК и БФС как се организира футболна среща с изключително голям залог и интерес към нея в рамките на само 3 дни? 

Сигналите за изтичащи договори са неотносим аргумент към „феърплея и равнопоставеността“ между участниците в първенството, доколкото същите са решения на спортно-техническото ръководство на съответния клуб. 

Взимането на подобни решения, явно противоречащи на феърплея и равнопоставеността между участниците в първенството, подкопават сериозно доверието към комисиите на БФС. 

Още веднъж подчертаваме, че взимането справедливи решения са в основата на правовата държава каквато е България, част от която е и БФС. 

Ето защо настояваме Спортно-техническата комисия и БФС да преразгледат решението си и да върнат предварително обявената дата - 11.06.2023 г.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe