Гръцкият тенисист Стефанос Циципас разкри, че е взел хапче за сън преди мача срещу Карлос Алкарас, на което се дължи слабото му представяне в двубоя от четвъртфиналите на Откритото първенство на Франция.

24-годишният грък загуби с 2:6, 1:6, 6:7(5). Двубоят започна в 20.30 часа местно време и продължи малко повече от два часа.

"Едно нещо, което ще се опитам да избегна в бъдеще, е приемането на хапчета мелатонин и дрямка преди мачове, защото очевидно това не работи", каза Циципас, който е искал да си почине малко преди срещата.

Мелатонинът е хормон, който помага да се контролира съня.

"Програмата ми беше малко тежка през последните няколко дни. Имах някои късни вечерни сесии. Не много късни, но достатъчно, за да си разваля съня. Знаете ли, сънят е много важен. Той и възстановяването е основните неща, когато се състезавате и играете на големи турнири като този", добави гръцкият тенисист.

Alcaraz sprints to the semifinals with a straight sets win 6-2, 6-1, 7-6(5) against Tsitsipas 💥

Watch the highlights ⬇️#RolandGarros pic.twitter.com/Lh3lsUEV14

— Roland-Garros (@rolandgarros) June 6, 2023

Той каза, че също се е опитал да вземе мелатонин, преди да играе срещу Новак Джокович в мач през 2019 година на турнир в зала в Париж. Резултатът и тогава е бил загуба - с 1:6, 2:6.