Новак Джокович изигра перфектен тайбрек на втория сет, за да победи руснака Карен Хачанов с 4:6, 7:6(0), 6:3, 6:4 и да се класира за 12-и път на полуфиналите на "Ролан Гарос".

"Сдържах нервите си в тайбрека на втория сет, изиграх перфектен тайбрек, наистина. Невероятен тайбрек. Всяка една точка я изиграх по перфектен начин", коментира сърбинът след мача.

Той обясни как по принцип подхожда към тайбрека.

"Това е един вид заключване - добре, присъствам, фокусиран съм само върху следващата точка и трябва наистина да обмисля ясно какво искам да направя срещу даден противник. Това действа много добре при мен", каза Джокович, който е прекарал най-много седмици в историята като номер 1 в световната ранглиста, а в момента е на трето място.

"Всяка точка беше перфектна за мен, така да се каже. Да, понякога работи, понякога не. Имах късмет, че през цялата си кариера имам много добър резултат при тайбрек. Съперниците ми знаят това и аз го знам. Така че, мисля, че психически това ми помага", заяви още Джокович.

Той игра доста добре в третия и четвъртия сет срещу Хачанов, полуфиналист на Откритото първенство на САЩ през миналия септември и Откритото първенство на Австралия през януари.

"Енергията на корта се премести на моя страна. Усетих този момент. Започнах да се отпускам при ударите си малко повече", допълни Джокович.