Ботев (Пловдив) приема Арда (Кърджали) в последния 36-ти кръг от efbet Лига. Двубоят на “Колежа” стартира в 19:30 часа, а главен рефер ще бъде Станислав Тодоров.

Срещата определено е по-важна за гостите, които се борят за седмото място и евентуален бараж за Европа. Към момента тима от Кърджали се намира именно там, след като в предишния кръг стигна до ценен успех над основния си конкурент Славия. Днес “небесносините” трябва да преследват задължителна победа, с която ще си гарантират със сигурност битката срещу четвъртия за място Европа. Ако обаче направят равен или загубят днес на “Колежа”, то те трябва да се надяват същото да сторят и “белите”, които ще играят у дома срещу Локо (София). Ако Арда и Славия са с равен брой точки след днешните мачове, то отбора от Кърджали ще завърши на седмото място.

Ботев от своя страна отдавна знае своята съдба, че ще е последен в групата и отдавна няма шанс за по-предно класиране. “Канарчетата” постигнаха най-после първа победа от началото на плейофите в миналия кръг, когато надвиха Локо (София). Те обаче все още нямат дори гол на новия “Колеж” и днес е последният им шанс да сторят това за този сезон. В предишната среща на собствен терен Ботев направи 0:0 със Славия, преди това обаче имаше само загуби - от Левски, от Лудогорец и от Локо (София), и то все на нула.

Иначе през изминалата седмица пловдивчани се разделиха с някои от основните си футболисти - Па Конате, Самуел Супрайен и Виктор Генев, а в днешната среща отборът ще започне само с българи в стартовия си състав.

По-рано през сезона Арда и Ботев се срещнаха общо три пъти - два пъти в редовния сезон и веднъж в плейофа. И в трите срещу тимът от Кърджали излизаше победител - две победи с 2:1 и една с 2:0.

БОТЕВ - АРДА

Вероятни състави:

Ботев: Аргилашки, Папапзов, Работов, Супрайон, Херман. Балтанов, Колев, Перера, Етоо, Минков, Траоре

Арда: Господинов, Али, Желев, Петков, Сако, Цонев, Ковачев, Иванов, Коконов, Тета, Боруков

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe