Реферът на финала в Лига Европа между Севиля и Рома Антъни Тейлър стана обект на грозни обиди и нападки от тифози на италианския клуб на летището в Будапеща. Англичанинът отнесе доста критики за съдийството си в мача, главно от страна на италианския клуб, като те бяха започнати първо от треньора Жозе Моуриньо. Това явно е настроило и феновете срещу рефера и те изляха гнева си, когато го засякоха на местното летище.

Запалянковците го нападнаха не само с обидни думи, но дори бяха близо и до физическа саморазправа с него, като го наобиколиха и се опитаха да вземат раницата от гърба му. Един от тях дори хвърли стол по англичанина, заради което е арестуван от полицията.

L’arbitro Taylor in aeroporto trova alcuni tifosi della Roma che non hanno gradito L’arbitraggio di ieri sera… live SPORTITALIA canale 60 @tvdellosport @AlfredoPedulla @tancredipalmeri pic.twitter.com/xtv6b4X8u9

— Michele Criscitiello (@MCriscitiello) June 1, 2023

Тейлър бе критикуван, че повечето му отсъждания в мача бяха в полза на Севиля. Той раздаде повече картони на италианския клуб, а освен това не отсъди дузпа за игра с ръка на защитник на андалусийци. Трябва да отбележим все пак, че съдията отсъди, а след това отмени дузпа в полза на Севиля, след разглеждане на ситуацията с ВАР.

След мача пък се появи видео от паркинга на стадиона, на което се вижда как треньорът на Рома Жозе Моуриньо обижда съдийската бригада и ги нарича "ши..н позор".

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe