Кристиано Роналдо направи оценка на първия си сезон в Саудитска Арабия с екипа на Ал-Насър. В интервю за "Saudi Pro League той сподели, че е очаквал да спечели нещо с отбора, но не е твърде разочарован, че не успя и се надява, че ще има повече шанс догодина. Португалецът бе категоричен, че остава в настоящия си клуб, като така разсея слуховете, че не е щастлив и мисли за напускане.

Очакванията му и реалността: "Моите очаквания бяха малко по-различни, ако трябва да съм честен. Надявах се да спечеля нещо този сезон, но не винаги нещата стават така, както искаш. Понякога трябва страст, желание и постоянство, за да успееш. Все още вярвам, че догодина ще се представим по-добре. В последните 5-6 месеца отборът се разви много. Това може да се каже и за останалите отбори в лигата".

Бъдещето: "Понякога е нужно време, но ако вярваш в своята цел, всичко е възможно. Надявах се на трофей тази година, но не се получи... но следващата съм убеден, че нещата ще се променят и ще се представим по-добре. Нека се постараем това да се случи".

Нивото на футбола в Саудитска Арабия: "Лигата е много добра, но смятам, че има много възможности да продължи да се развива. Първенството е оспорвано, има много добри отбори, много добри арабски футболисти. Но има нужда да се подобри инфраструктурата. Дори и реферите, системата ВАР... трябва да са по-бързи. Има и други дребни елементи, които могат да се подобрят, но аз съм щастлив тук и искам да остана. Аз ще остана! По мое мнение, ако продължаи да се развива по този начин, в следващите пет години първенството на Саудитска Арабия ще стане едно от топ 5 първенствата в света".

Ежедневието: "Например в Европа тренираме повече сутрин, но тук тренировките са следобед или дори вечер. На Рамадан тренирахме в 22:00 вечерта. Това е странно, но аз си казвам, че тези неща са част от опита, от преживяването и ще са хубави спомени. Обичам да изживявам тези моменти, защото така се уча. Трудно е, но не е нещо, което не съм виждал преди. Впечатлението ми досега е, че саудитите много обичат футбола".

Трансферите в Саудитска Арабия: "Ако дойдат още големи играчи, млади играчи, ветерани... те са добре дошли, защото, ако това се случи, лигата ще стане още по-силна".

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe