Мануел Суарес говори след триумфа на Балкан над Черноморец с 83:75, който бе достатъчен, за да вземе отборът седмата си шампионска титла в Националната баскетболна лига. Ботевградчани победиха с 3-0 в серията и вдигнаха трофея в "Арена Бургас". Чилиецът пък стана най-полезен играч на финалната серия, като днес изигра още един чудесен мач, записвайки дабъл-дабъл от 13 точки и 12 борби.

"Първо, трябва да да благодаря на моите съотборници, на моя треньор - без тяхната работа всеки ден, нямаше да стигнем до тук. Много съм щастлив, развълнуван и благодаря на абсолютно всеки един от моите съотборници, абсолютно всички бяха страхотни. Ние знаехме от началото, че ще бъде много тежък мач. 

Аз казах много пъти, че те са много, много труден отбор. Те бяха опрени до стената, но ние се фокусирахме и се върнахме към това, което трябва да правим, а именно да си вършим работата. Ще видим дали ще остана за още една година. Искам да благодаря на всички, обичам всеки един от феновете. Тази победа е за вас, за вашата подкрепа. Без феновете ние сме нищо", сподели чилийският център.