Наставникът на Черноморец Васил Евтимов коментира поражението със 75:83 в третия мач от финалната серия срещу Балкан, който спечели битката и триумфира с втората си поредна шампионска титла на България. Според треньора на “акулите” отборът му може да продължи да надгражда и догодина да се да стане първенец на страната.

“При 12 точки за нас крадем топката на контратака. Георги Боянов подава на Брайс Нзи под коша и той изпуска поднасяне. Оттам те взеха борбата и ни вкараха. Ние нямаме един кош в следващите минути. Вместо това ние да дръпнем напред и мачът да приключи, ние се пускаме по една инерция и край - мачът наистина приключи. Искам всички да знаят едно - без център моят отбор отиде на финал. Макол Мойен не беше на себе си в нито един мач от плейофите. Мунис Туту и днес е тотална щета - 3/15 от стрелба, колко поднасяния изпусна сам. Как да бия?

Оптимист съм. Искам всички да се гордеят. Това, което постигнахме тази година. Ако в началото на годината някой беше казал, че Черноморец ще играе на финал, щяха да му се изсмеят в лицето. Без център и с половин гард, с момчетата, които играха, успяхме да стигнем финал. Днес те се бореха и аз само мога да ги поздравя. Поздравявам и отбора на Балкан, защото бяха по-добри от нас. И в трите мача те ни доминираха в нещото, в което те са най-добри - борбата. Днес мога спокойно да кажа, че ако контролирахме нещата малко по-добре, можехме да спечелим този мач и да играем мач №4 в събота. Не успяхме.

Сезонът приключва. Всеки се прибира и догодина ще се опитаме да станем шампиони. Аз ще проведа разговори с играчите, ръководството също. И аз не съм сигурен дали ще бъда тук. Трябва да се успокоим малко, да прекараме няколко дни извън баскетбола и да не мислим за него. Трябва да се радваме на това, което постигнахме. Аз като цяло съм доволен и се гордея с моите играчи. Сребърният медал си е сребърен медал. За три години надграждаме и догодина ще се опитаме да станем шампиони”, сподели Евтимов.