Карим Бензема не потвърди, но и не отрече, че ще напусне Реал Мадрид в посока Саудитска Арабия. Вместо това той засипа с похвали Реал Мадрид и феновете на тима, като това се случи при връчването на наградата “Marca Leyenda” (б.ред. - “Легенда на Марка”) на французина. Тя се дава ежегодно от 1997 г. от едноименното  реномирано испанско издание на най-добрите спортисти в историята.

Нападателят не пожела да коментира бъдещето си, като според всички световни медии той вече е взел решението си да премине в тима от Саудитска Арабия Ал-Итихад, който му предлага многомилионна оферта.

🚨 Benzema recibe el #MARCALeyenda y habla de su futuro: "La realidad es otra, no lo que dicen en Internet" 💣 https://t.co/jWQzkvMjtG #BenzemaMARCALeyenda

— MARCA (@marca) June 1, 2023

"Бях дете, когато дойдох в Реал Мадрид,  на 21 години. Няма друг клуб като Реал Мадрид, който да играе на  стадион като “Сантиаго Бернабеу" - мястото, където са играли най-великите играчи. Мислех само за това да се наслаждавам и да печеля трофеи и в крайна сметка виждам, че съм спечелил много с Реал Мадрид”, започна той.

🗣️ Benzema: “Favourite rival to play? Barcelona.” pic.twitter.com/XCsl6MvjDz

— Madrid Xtra (@MadridXtra) June 1, 2023

Бензема обясни също, че любимите му голове са първото му попадение за Кралския клуб, както и дузпата в стил "Паненка" срещу Манчестър Сити на "Етихад" през миналия сезон.Любимият съперник на носителя на "Златната топка" пък е Барселона. Той сподели още, че идол му е бил Роналдо-Феномена.

Французинът каза добри думи за клубния президент Флорентино Перес: "Той е човекът, който ми позволи да бъда тук днес. Човекът, който подписа договор със Зинедин Зидан, и човекът, който ме доведе в Реал Мадрид".

🚨🗣️ Benzema: "Talk about my future? Why would I say anything? People talking? It's internet. Reality isn't internet." pic.twitter.com/IBFaWIK3Lv

— Madrid Xtra (@MadridXtra) June 1, 2023

Французинът не пропусна да похвали феновете на тима, като обясни, че всичко, което прави на терена, е заради тях. "Знам колко много ме обичат феновете на Реал Мадрид. Това означава много за мен. Привържениците на Реал Мадрид са най-добрите в света”.

Бензема продължи да не отговаря категорично за бъдещето си. “Дали ще остана? Засега ми предстои мач през уикенда, утре тренирам, така че в момента съм в Мадрид. След това ще видим. Да говорим за моето бъдеще? Защо да казвам каквото и да било? Хората говорели? Това е Интернет. Реалността не е Интернет”, коментира той.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe