Бранителят на Уест Хем Курт Зума проговори за шокиращия видеозапис, който се появи миналата година, на който той рита и удря домашната си котка.

След като се появиха кадри, заснети от брата на Зума - Йоан, и публикувани в Snapchat, централният защитник се извини, след като се призна за виновен, че е ритнал и ударил домашния си любимец. Той беше осъден и на 180 часа неплатен общественополезен труд, като му беше наредено да плати разноски в размер на 8 887 паунда и му беше забранено да притежава котки в продължение на пет години.

Асоциацията за превенцията на насилието върху животните във Великобритания (RSPCA) също така отне двете домашни котки на футболиста, а Уест Хем го глоби с 250 000 паунда, но реши да не го отстранява от тима. В ново интервю за “Evening Standard” Зума отново се извини за това и разказа за ефекта, който инцидентът е оказал върху него и семейството му.

Kurt Zouma opens up on cat abuse scandal and admits he made "bad mistake"https://t.co/5uvcqrfzxE pic.twitter.com/yDgeW2eMFC

— Mirror Football (@MirrorFootball) June 1, 2023

"Това беше труден момент за мен и за семейството ми", каза бившият играч на Челси. "Преживяхме много. Направих грешка, знам - направих голяма грешка. Трябва отново да се извиня за това, което направих, но животът е да продължиш напред. Очевидно е, че това ми повлия. Но ние сме футболисти и аз имах голям късмет да правя това, което обичам, да продължа да играя футбол”.

"Съпругата ми и моите три деца, семейството ми, всички около мен, дори и в клуба, момчетата, феновете, хората ми помогнаха във всичко. Това ме засегна, но те ми помогнаха и аз запазих усмивката на лицето си, защото такъв съм си”, коментира още той.

🗣️ Kurt Zouma on the cat kicking incident:

“It’s been a tough time for me and for my family,” the defender says. “We’ve been through a lot. I made a mistake, I know — I made a bad one. I have to say sorry again for what I’ve done, but life is about moving on.”

[@standardsport] pic.twitter.com/u3RnC3RCkl

— Footy Accumulators (@FootyAccums) June 1, 2023

Зума е неразделна част от Уест Хем, откакто премина от Челси през 2021 г., и е участвал във всичките им мачове в Лигата на конференциите с изключение на един. И тъй като сега "чуковете" се надяват да спечелят първия си европейски трофей от 58 години насам, когато играят с Фиорентина на финала, Зума казва, че спечелването на състезанието би означавало "много повече" от победата в Шампионската лига, в която участваше с Челси през 2021 г.

"Този клуб заслужава нещо. Винаги съм казвал, когато се присъединих, че това е, за което мечтая, и целта ми е да спечеля нещо. Остава ни само един мач, така че нека го направим”.

Френският защитник има 31 мaча и 2 гола във всички турнири през сезон.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago