Отборите на Черноморец и Балкан излизат един срещу друг в третия мач от финалната серия за титлата в Националната баскетболна лига. "Акулите" приемат своя съперник от 19:00 часа в зала "Арена Бургас" в мач, който задължително трябва да спечелят, за да останат в борбата за трофея, тъй като общият резултат към момента е 2-0 успеха за ботевградчани.

Победа за "зелените" и тази вечер ще означава, че те ще спечелят втората си поредна и общо седма титла в историята си. Момчетата на Петър Златанович взеха солиден аванс в битката за златото, благодарение на двата си последователни успеха на своя територия с крайни резултати 87:74 и 87:64.

Черноморец обаче ще има възможността да отговори на предизвикателството днес в първото от потенциално двете си домакинства в новооткритата зала "Арена Бургас". Тимът на Васил Евтимов все още няма нито една загуба от началото на календарната година вкъщи, като е с баланс от 12-0 през 2023-а. "Акулите" ще трябва да намерят начин да спрат звездата на ботевградчани Мануел Суарес, който се представя изключително от началото на плейофите и в първите си два мача във финалната серия реализира общо 51 точки.

Ако се стигне до четвърти мач, то той отново ще се проведе в Бургас в събота от 19:00 часа. При положение че домакините спечелят и двете си домакинства, серията ще се върне в Ботевград за решителния мач №5 във вторник.