Най-добрият български тенисист Григор Димитров се изправя срещу финландеца Емил Руусувуори в среща от втория кръг на “Ролан Гарос”. Двубоят е втори в програмата на корт №7 и ще започне веднага след края на дамския дуел между Диана Шнайдер и Беатрис Хадад Мая.

Това ще е първи мач в историята между Григор Димитров и Емил Руусувуори. Хасковлията демонстрира отлична форма напоследък, като в първия кръг записа бърза победа в три сета над Тимофей Скатов 6:0, 6:3, 6:2, докато финландецът оцеля в трисетов трилър с Грегоар Барер след 6:2, 6:7(7), 5:7, 6:1, 6:4.

Финландският тенисист прескочи първия кръг във френската столица за втора поредна година, като така той изравни и най-доброто си класиране на този турнир. Руусувуори направи солидна подготовка за участието си на втората за годината надпревара от “Големия шлем”, след като игра на “Мастърс”-ите в Монте Карло, Мадрид и Рим, но без да запише запомнящи се успехи - първи кръг в Монако, втори кръг в испанската столица и отново втори кръг в Италия.