Опорният полузащитник на ЦСКА - София Жеферсон Телес може да играе за националния отбор на България, пише бразилското издание UOL. 29-годишният футболист, който пристигна у нас в началото на 2018 година, наскоро е взел български паспорт, след което е поканен от Българския футболен съюз в националния отбор, а според изданието е склонен да приеме поканата.

Бразилецът, който дойде в ЦСКА - София като ляв бек, но в последните години е използван като дефанзивен халф, не бе повикан от Младен Кръстаич за мачовете срещу Литва и Сърбия през юни. Причината е, че се възстановява от контузия и още не се е завърнал на терена, но се очаква това да се случи през септември.

Интересното е, че Жеферсон е получавал повиквателна за националния отбор на Бразилия за Копа Америка през 2015 година, но тогава не се появява на терена, което му позволява да защитава цветовете на България. За онова издание на Копа Америка изненадващо извън състава на "кариоките" е оставен тогавашният титуляр на Реал Мадрид Марсело.

Жеферсон е на 1 мач от това да се превърне в чужденецът с най-много двубои в историята на ЦСКА - София.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Sportal.bg