Спартак (Варна) приема Септември (София) в двубой от предпоследния 34-ти кръг на efbet Лига. Двубоят на “Коритото” стартира в 19:00 часа, а главен рефер ще бъде Георги Давидов.

“Соколите” ще се опитат да хванат последния влак към спасението, макар и вече да не държат съдбата си в собствени ръце. За тях остава надеждата единствено, че могат да се доберат до баража за оцеляване, тъй като спасителните места са прекалено далеко. Варненци са на последното място в класирането с 22 точки и ако днес загубят, със сигурност ще играят във Втора лига през следващия сезон. Отборът се нуждае от задължителна победа, но ще трябва да се надява и Ботев (Враца) да победи Хебър, за да оставят развръзката за последния кръг. Към момента възпитаниците на Димитър Димитров са на 3 точки зад Септември и на 4 зад пазарджиклии. Ако днес победят и Хебър загуби, то разликата между “соколите” и Хебър, които към момента са на четвъртото място, даващо право на бараж, ще стане само една точка.

Септември от своя страна също не е сигурен в своето оцеляване. Столичани са предпоследни с 25 точки и ако днес загубят, ще се простят и с минималните си шансове за директно оцеляване. Разликата между тях и Пирин, който е трети в класирането и към момента остава в елита, е пет точки. Тоест Септември трябва да преследва днес задължителна победа и да се надява Берое да победи “орлетата”, за да запазят шансовете си за оцеляване живи. Иначе отборът има добра възможност да се добере до баража, тъй като към момента изостава само на 1 точка от там, но пак трябва да се надява на загуба на Хебър и добра развръзка в последния кръг.

СПАРТАК (ВАРНА) - СЕПТЕМВРИ

СПАРТАК (ВАРНА): 31. Фигейредо, 3. Карамоко, 22. Робер, 11. Митев, 10. Руменов, 82. Йорданов, 66. Цветков, 12. Евандро, 14. Ивей, 27. Баланюк, 7. Микелс 

СЕПТЕМВРИ: 21. Шейтанов, 18. Чуич, 24. Милич, 16. Пешов, 4. Арсов, 13. Николов, 20. Станоев, 8. Тодоров, 19. Митков, 17. Александров, 3. Петков

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe