Нападателят на Лудогорец Кирил Десподов бе избран за "Футболист на футболистите" за сезон 2022/2023 в анкетата на Асоциацията на българските футболисти.

Единственото по рода си у нас допитване се провежда за 22-а поредна година и в него гласуват всички футболисти от efbet Лига и Втора лига - българи и чужденци.

Анкетата се състои от три основни раздела: Футболист на футболистите, най-добър млад футболист и най-добър треньор.

Кирил Десподов бе избран за безспорен №1 при "Футболист на Футболистите". Втори остана Ивайло Чочев от ЦСКА 1948, а престижното трето място зае друг играч на Лудогорец - Игор Тиаго.

Любопитно е, че Кирил Десподов е двукратен победител в анкетата и в раздела за най-добър млад футболист (сезон 2016/2017 и 2017/2018).

За най-добър млад футболист тази година бе избран вратарят на Левски Пламен Андреев. Той изпревари Николай Златев от Черно море, а трети се нареди защитникът на ЦСКА - София Християн Петров.

За най-добър треньор на първенството футболистите определиха наставника на Черно море Илиан Илиев. Втори е Станимир Стоилов (Левски), който до този момент има 4 победи в анкетата (три пъти като треньор на Левски и веднъж като наставник на Литекс). Третото място заслужи треньорът на ЦСКА - София Саша Илич.

Илиан Илиев пък печели за трети път авторитетното отличие, след като бе №1 за сезон 2009/2010 като треньор на Берое и сезон 2018/2019 начело на Черно море.

Победителите в трите основни раздела ще бъдат наградени от Асоциацията на българските футболисти в началото на новия сезон.

Резултати от 22-ото издание на анкетата "Футболист на футболистите": 

Футболист на Футболистите 
1. Кирил Десподов (Лудогорец) 
2. Ивайло Чочев (ЦСКА 1948) 
3. Игор Тиаго (Лудогорец) 

Най-добър млад футболист 
1. Пламен Андреев (Левски) 
2. Николай Златев (Черно море) 
3. Християн Петров (ЦСКА - София) 

Най-добър треньор 
1. Илиан Илиев (Черно море) 
2. Станимир Стоилов (Левски) 
3. Саша Илич (ЦСКА - София)

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe