PlovdivDerby

Бившият вече треньор на Ботев (Пд) Бруно Балтазар коментира раздялата си с клуба и пред португалското авторитетно издание „А Bola“. Изгоненият, за да не бъде бит от феновете треньор, изкривява удобно фактите пред португалските медии, а казаното от него може да се нарече откровенна лъжа. Спред специалиста той е оставил отбора, след като го е класирал в плейофите, където да се бори за евроквота. Въпросното твърдение за всеки в България е ясно, че долна лъжа, тъй като единственото, което постигна Балтазар е да спаси клуба от изпадане, след записаните 3 точки в Благоевград. Реално попадането сред четирите отбора в средата на таблицата не е борба за място в Европа, тъй като канарчетата нямаха никакъв шанс да се борят за седмата позиция със скромния си актив от точки, натрупани докато Балтазар е треньор.

„Беше добро преживяване. Постигнах целите си, класирайки се за плейофите на Лигата на конференциите (от седмо до десето място в шампионата), но ситуацията ставаше нестабилна, беше по-добре и за двете страни. Сега, след четири години в чужбина, бих искал да се върна в Португалия, нека видим какво е бъдещето пред нас след това добро преживяване.“

„Малко след подписването на договора ми, през януари, без допълнителни подсилвания на състава, шестима от играчите в отбора напуснаха, петима от тях титуляри, включително капитанът. Дадохме всичко от себе си, постигнахме целите си, завършихме сезона на десето място, беше по-добре и за двете страни“, допълни Балтазар относно целите, които е постигнал с „канарчетата“.

„Нямаше смисъл да продължавам, обичам футбола и тренировките са въздухът, който дишам. Сега чакам телефонът да звънне и съм отворен за нови предложения, където и да е, но не крия желанието си отново да практикувам професията в Португалия“, допълни Бруно Балтазар.