Рикардиньо продължи и в мача с Черно море впечатляващото си представяне за Левски от началото на годината. С негови два гола "сините" победиха с 2:1 "моряците" и вече е ясно, че няма да завършат по-надолу от четвъртото място, което осигурява бараж за Европа. Привлеченият през зимата централен нападател има на сметката си 9 гола в 15 мача. Справка в статистиката показва, че той е само на едно попадение от това да изравни рекорда за най-резултното зимно попълнение в историята на Левски.

В 109-годишната история на "сините" има само един играч, който е бил привличан през зимата и има повече попадения от Рикардиньо. Това е Петър Александров. Нападателят прекара голяма част от кариерата си в Швейцария, където успя дори да стане шампион с Аарау. През пролетта на 1994 година той игра за Левски и успя да вкара 10 гола за първенството, с които допринесе за спечелването на шампионската титла. Той добави още 4 и за Купата, която също бе вдигната от "сините", а клубът записа десети златен дубъл.

Рикардиньо засега се нарежда на второ място в тази своеобразна класация с 9 гола през пролетта, а само един го дели от рекорда на Александров. Интересното е, че бразилецът дели втората позиция с настоящия президент на Левски Наско Сираков. През зимата на 1993 година той се завърна на "Герена", след като преди това носеше екипа на Ланс. След прибирането си направи силен тандем в атаката с Пламен Гетов. Сираков сложи капитанската лента на ръката си, изигра 12 мача и отбеляза 9 попадения.

"Мач Телеграф"

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe