ЦСКА - София посреща Черно море в двубой от първия кръг на плейофната фаза от efbet Лига. Мачът стартира в 18:00 часа, а главен съдия ще бъде Станислав Тодоров.

Заради наказанието на “червените” от мача с Лудогорец обаче днешната среща няма да се изиграе на стадион “Българска армия”, а в Пазарджик на “Георги Бенковски”. Първоначално ЦСКА - София бе наказан с два мача без публика, но след това Апелативната комисия промени решението си и позволи на столичния тим да играе пред привържениците си, но на минимум 50 километра извън София в посока Варна. Така се стигна до решението с Пазарджик.

Двубоят е изключително важен за ЦСКА - София. Момчетата на Саша Илич са втори във временното класиране, но са на само 1 точка зад лидера Лудогорец. При евентуална победа днес “червените” ще се изкачат на лидерската позиция и поне няколко часа ще бъдат на нея преди “орлите” да изиграят своя двубой срещу Локо (Пловдив). Иначе от началото на сезона столичани имат само 3 загуби, последната от които дойде преди няколко кръга срещу Лудогорец. След това обаче отборът записа две поредни победи и може да се каже, че се намира в доста добра форма.

Черно море от своя страна влиза като пети във временното класиране. Днешният двубой е важен и за “моряците”, тъй като те все още имат шанс да гонят топ 4 и да си осигурят минимум бараж срещу седмия за Европа. Варненци загубиха преди няколко дни драматично полуфиналния сблъсък срещу Лудогорец след изпълнение на дузпи за Купата на България и пропуснаха възможността да се класират на финал за турнира. Една победа днес определено би вдигнала самочувствието на тима и би се реванширала на феновете.

Момчетата на Илиан Илиев се намират в доста добра форма и вече 7 мача нямат загуба. В последния кръг в първенството победиха Спартак в поредното издание на варненското дерби, а преди това отборът бе записал две поредни равенства. Лошите новини за старши треньора са, че в днешния тим той няма да може да разчита на някои от основните си играчи. Виктор Попов и Живко Атанасов са наказани, а Даниел Димов е контузен.

Последният мач между двата тима завърши в полза на Черно море. В столицата “моряците” надвиха ЦСКА - София с 2:1 в 1/4-финал за Купата. По-рано в първенството обаче “червените” победиха и в двата мача - 2:0 във Варна и 1:0 на “Армията”.

ЦСКА - СОФИЯ - ЧЕРНО МОРЕ

Вероятни състави: 

ЦСКА-София: Бусато, Махмутович, Кох, Юга, Турицов, Линдсет, Кареасо, Хайнц, Вион, Гарсес, Назон

Черно море: Дюлгеров, Василев, Добаров, Велев, Панов, Панайотов, Дакай, Пашеко, Фернандес, Сула, Илиев

НАЧАЛО: 18:00 часа 
СТАДИОН: “Георги Бенковски”, гр. Пазарджик 
СЪДИЯ: Станислав Тодоров

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe