Нападателят на Швеция и Милан - Златан Ибрахимович, стана най-възрастният играч в историята на квалификациите за Европейско първенство. На 41 години и 172 дни състезателят се появи на терена в 73-ата минута в мача на родната му Швеция срещу Белгия, изгубен с 0:3.

Zlatan Ibrahimović is with 41 years of age the oldest player to ever appear in a EURO qualifier match 😳🍷 pic.twitter.com/DVM8QmoJhs

— 433 (@433) March 24, 2023

Досега най-възрастният футболист в историята на евроквалификациите беше вратарят на Италия - Дино Дзоф, който през 1983 г. се включи на 41 години и 3 месеца в мач именно с Швеция.

Към момента Ибрахимович има 122 мача с националната фланелка и е отбелязал 62 гола.

В квалификационната група на Швеция и Белгия са още Австрия, Естония и Азербайджан. Предстоящите европейски футболни финали ще бъдат през следващата 2024 г. ще се проведат в Германия. В него ще участват 24 отбора, а финалът на турнира ще се проведе на “Олимпиащадион” в Берлин. Дали Швеция ще се класира и Ибрахимович ще се превърне и в най-възрастният футболист на Европейско првенство, предстои да разберем.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago