Президентът на Левски Константин Папазов беше много емоционален след спечеления финал в турнира за Купата на България с 86:81 над ЦСКА в столичната зала "Арена София". Шефът на "сините" се върна назад към "кошмарното" минало лято и говори за перипетиите, през които отборът му премина, за да достигне до златото.

"Вчера казах, че 21 пъти съм ставал първи и всяко чудо е за три дни. Не защото се помни в момента, а защото в тази Купа имам най-малка заслуга. Това е изключителна работа на моите треньори. Хора, които съм убеден, че мислят като мен и знаят едно - че имат зад себе си президент, който безумно им вярва и който никога няма да ги подложи на това, което са ме подлагали мен богатите собственици. Постигнахме един нереален резултат. Това са низ от съвпадения, които работят. Добре ме познавате - това е 29-ата ми година в спорта. Четири години като президент на Славия, 24 като треньор в Левски, две години от тях в Лукойл. Много съм щастлив, защото лятото беше кошмарно. Моето семейство лиших със 750 хиляди лева. 150 хиляди лева взех от мои приятели и 300 хиляди все още дължа на момчетата.

Искам да използвам камерите и да им кажа, че от този свят ще си тръгна, като платя всичко на всички. Те нямат никаква вина, че бяха подписани договори с Лукойл тригодишни, а Лукойл си тръгна на втората година. Лятото изглеждаше безнадежно. Тогава до мен застанаха Митко Ангелов, Божидар Гьорев, Голди и Асен. Голди се върна в сляпото. След девет прекрасни години в Самоков дойде да повярва в чудото. След това оставихме Ники Михайлов, Лъчо Димитров, на които безкрайно им благодаря. Един от героите на този сезон е Лъчо Димитров. Моят син по дефолт да можем да запълним групата. Там дойде преломният момент.

Никога Левски не се е делил, имало е напрежение, но доказателство е това, което направиха г-жа Боянова и г-н Гогов. Попаднахме и на добри чужденци. Със сигурност ние сме с осмия-деветия бюджет в лигата. Не съм си мислил, че можем да стигнем чак толкова далече. Спортът е преди всичко психология. Левски превъзхожда всички отбори по психология. Надявам се силно, че някой ще оцени какво можем ние. Сега ние в аванс доказахме кои сме и защо сме. Господ ме награди, защото винаги казвам истината. Само с истината можеш да цепиш и да минаваш през стените", заяви Папазов.