На днешното над 6-часово заседание Общо събрание на Българска федерация Волейбол (БФВ) се прие рекорден проектобюджет за 2023-а година в рамките на над 10 млн. лв. Близо половината ще дойдат като финансиране от ММС, а около една четвърт е само таксата за домакинството на Европейското първенство за мъже през есента.

"Проектобюджетът, който БФВ прие е в размер на 10 403 456 лв. Като за финансиране от Министерството на младежта и спорта за дейност и домакинства са предвидени 4 708 456 лв., приходи от стопанска дейност 3,3 млн. лв., приходи от регламентираната дейност 2,35 млн. лв. и разбира се беше предвидена и компенсация по постановление на министерството за електроенергия около 40 хиляди лева. Това е проектобюджетът. Надявам се да го изпълним, напълно реалистичен е. В този бюджет е и таксата, която трябваше да заплатим за Европейското първенство, която е 1,2 млн. евро, което е близо 2,4 млн. лв.", обясни президентът на БФВ Любо Ганев на пресконференцията след Общото събрание.

"Мога да кажа, че с този проектобюджет подсигуряваме абсолютно всичко, което треньорските щабове на националните отбори имаха като изисквания. Ще съумеем да подсигурим абсолютно всичко като условия за подготовка, времетраене, екипировка, контролни срещи, пътувания, лагери и т.н.", каза още Ганев.