Футболистът на Локомотив (София) Юлиан Ненов, който прекара известно време в първенството на Черна гора и дори игра с екипа на местния шампион Сутиеска срещу Лудогорец в квалификациите за Шампионската лига, е на мнение, че на България ще е много трудно срещу Черно гора, но вярва в успеха на нашата селекция.

"Футболът в Черна гора е по-скоро физически. За националния отбор личат сериозни имена и няма да е лесно, даже ще е доста трудно, но очаквам България да победи. Стискам палци и се надявам това да се случи с добра игра и убедителен резултат, за да има повече самочувствие в отбора за следващите мачове", сподели Ненов преди сблъсъка на България с Черна гора.

Ето какво сподели той за сблъсъците с Лудогорец и защо си е тръгнал от Сутиеска.

"Впечатленията ми в началото бяха доста добри. Доста професионално се отнасяха с мен и другите играчи. Всеки вярваше, че имаме шанс срещу Лудогорец в квалификациите за Шампионската лига. Смея да твърдя, че играхме доста добре - най-вече във втория мач. След като отпаднахме обаче отидохме към конференциите. Там ни се падна отбор от Фарьорските острови и настроенията в Черна гора бяха, че ще ги бием с 2-3 на 0, но не беше така. Доста добър отбор се оказаха - с много датчани и играчи от този регион. В крайна сметка в първия мач завършихме 0:0, а във втория ни биха с 1:0 и след като отпаднахме се взеха драстични мерки и ни казаха, че няма да разчитат повече на чужденци. В крайна сметка няма нищо лошо в това. Аз го приех добре. Нямаше какво да се прави. Принципно имах желание да остана", разказа Ненов за краткия си престой в черногорския Сутиеска.

5

След като се завърна в България Юлиан Ненов облече червено-черната фланелка на Локомотив (Сф). За отбора предстои ключов сблъсък от 1/4 финалите на Купата на България срещу Славия на 3 април, а след това и тежка визита на "Герена" срещу Левски от efbet Лига.

"Чувствам се прекрасно в Локомотив (София). С повечето от играчите се познавах още от юноши. Приеха ме добре. Всеки един от нас вярва, че можем да спечелим Купата. На 3 април ни предстои доста сериозен мач, в който ще подходим със себераздаване и мъжка игра. Вече сме на 1/4-финал и когато си толкова близо до финала е нормално да го има като цел и спечелването на турнира. Не толкова от самото ръководство, колкото от самите нас футболистите, сами сме си го поставили за цел. Доста лесно и приятно се работи със Станислав Генчев и целия треньорски екип", обобщи обстановката в Локомотив (Сф) Ненов.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe