ЦСКА - София работи изключително сериозно по лятната си селекция и е много близо до първия си удар на трансферния фронт, предава вестник “Тема Спорт”! “Армейците” са в напреднали преговори за привличането на норвежкия защитник Бирк Риса, който е част от местния шампион Молде, пише Тема спорт. Той е на 25 години и е висок 188 сантиметра, по-силният му крак е левият. Въпреки сериозния си ръст той притежава добра скорост и технически умения, като може да действа както като централен защитник, така и като ляв краен бранител и дори халфбек.

През сезон 2021/2022 записа общо 26 двубоя като титуляр в първенството на Норвегия, а през последната есен записа и 10 участия в Лигата на конференциите. Риса работи със същата мениджърска агенция, която държи правата на сънародника му Джонатан Линдсет, както и на Дауда Бамба, който притежава норвежки паспорт. Договорът му с Молде изтича през декември и лятото ЦСКА - София ще се възползва от това, като ще опита да го закупи. “Червените” вече са постигнали споразумение с играча, а в момента водят заключителни преговори с клуба му относно точния размер на трансферната сума.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Birk Risa (@birkrisa)

Норвежецът има впечатляваща визитка, която проследява преминаването му в германския Кьолн едва на 16. Първият му досег с мъжкия футбол е през сезон 2017/18, основно за дублиращия тим. Все пак прави дебют в Бундеслигата на 10 декември 2017 г. при домакинството на Фрайбург (3:4).

В следващите месеци обаче записва само още един мач в елита и в края на март се завръща в родината си, където подписва с Одд, за да получава повече игрово време. В следващите две години и половина е основна фигура в състава и през лятото на 2020-а следва трансфер в Молде. С екипа на норвежкия гранд записва и дебюта си в евротурнирите – на 26 ноември 2020 стартира като ляв бек при домакинската загуба с 0:3 от Арсенал в групите на Лига Европа.

В момента Саша Илич разполага общо петима футболисти, които използва в центъра на защитата – титулярното трио Юрген Матей, Амос Юга и Християн Петров, както и Енес Махмутович и Мено Кох.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages