Кристиано Роналдо постави два изключително важни рекорда в кариерата си по време на квалификацията за Евро 2024 на Португалия срещу Лихтенщайн.

Бившият нападател на Реал Мадрид, Ювентус и Манчестър Юнайтед записа своя мач номер 197 на национално нив, с което се превърна във футболиста с най-много международни срещи на национално ниво за всички времена. В началото на второто полувреме той отбеляза и две попадения, които закръглиха сметката му на цели 100 гола с националната фланелка в международни срещи. Постижение, което никой друг играч в световния футбол не бе правил до момента.

След срещата Роналдо сподели, че е горд от това, което е направил.

„Много е хубаво, че играя отново и вкарвам за националния отбор, и то на такъв специален стадион за мен. Гордея се, че станах световен рекордьор в мачове за националния отбор“, написа Роналдо в профила си в Туитър.

Sensações tão boas por voltar a jogar e marcar pela nossa Seleção e num estádio especial para mim. Orgulhoso por ser o jogador mais internacional de sempre.🙌🏽🇵🇹 pic.twitter.com/a6XcSEqLSE

— Cristiano Ronaldo (@Cristiano) March 23, 2023

Нападателят на Португалия не изигра целият мач за отбора си, в който иберийците спечелиха с 4:0 срещу Лихтенщайн. Той зашочна като титуляр и бе заменен в 78-ата минута от Гонсало Рамош.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago