Гуадалупе Мартин Рамела ще продължи да бъде състезателка на Левски София.

Навършващата днес 21 години аржентинка подписа нов договор със "сините", който е за 3 сезона, или до лятото на 2026 година.

Посрещачката пристигна в София в началото на настоящата кампания. Преди това към мъжкия тим на Левски се присъедини нейният брат Алехандро Торо.

Гуадалупе много бързо демонстрира, че е качествено попълнение и заигра успешно в новосъздадения женски отбор на Левски. В последния мач за 2022 година обаче нападателката получи тежка контузия в коляното.

Наложи се да бъде оперирана, като столичният клуб се постара да осигури възможно най-добри грижи и условия за възстановяване. Преди няколко дни Гудалупе отлетя за родината си, където ще продължи усилена работа с физиотерапевт.

Преди да пристигне в България, тя бе състезателка на аржентинския гранд Ривър Плейт.

"Радваме се, че Гуадалупе остава при нас. Тя бе приета много радушно от всички и бързо се адаптира. Също така бързо показа, че може да бъде в основата на един боеспособен женски отбор, който искаме да изградим. Съжаляваме, че получи такава тежка контузия, но в спорта това са случва. Гуадалупе е млада и ще се справи. Вярваме, че при завръщането си ще покаже своите възможности", коментира съпрезидентът на Левски София Владимир Николов.

Сезонът за отбора на Левски в женската „Демакс“ лига приключи след загуба с 2:1 победи в Славия в четвърфиналния плейоф между двата тима. В редовния сезон Левски зае петото място с баланс от 7 победи и 7 загуби и общо 21 точки.