Кристиан Димитров е гласен за титуляр за Левски в първия мач след паузата за националните отбори с Локомотив (София). Двубоят е чак на 8 април от 20:00 часа на стадион "Георги Аспарухов". Въпреки многото оставащо време до тогава, в щаба на "сините" имат първоначален план да включат в състава бившия защитник на Ботев (Пловдив). Той има предимство пред другия централен бранител на резервната скамейка Келиан ван дер Каап. Едното място в сърцето на отбраната въобще не се коментира и то е запазено за Хосе Кордоба.

След като Ноа Сонко Сундберг си изкара жълт картон в мача с Арда, той вече има общо 5 от началото на сезона и няма как да играе срещу "железничарите", тъй като ще бъде наказан. Затова в Левски стягат именно Димитров за негов заместник за този двубой. Снажният защитник бе привлечен като опция при евентуална продажба на Хосе Кордоба, въпреки че не бе играл редовно в последните месеци. Димитров веднага получи индивидуална кондиционна програма. В Левски смятат, че до мача с Локо той ще е готов да играе на ниво 90 минути.

Ван дер Каап пък ще остане на пейката и в този двубой, ако до 8 април не покаже на треньорския щаб, че е изчистил грешките, за които постоянно е критикуван. На този етап Стоилов не смята да използва отново схемата 3-5-2 и дори с Лудогорец се довери на двама централни и двама крайни бранители.

Тези варианти ще бъдат отиграни в двете приятелски срещи, които Станимир Стоилов уреди по време на паузата. На 31 март, петък, съперник на "сините" ще бъде Ботев (Враца). Двубоят ще се проведе на "Георти Аспарухов". На 4 април, вторник, отново на "Герена" ще гостува Витоша (Бистрица). Часовете на двете контроли ще бъдат обявени допълнително.

"Тема спорт"

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Sportal.bg