Антон Зингаревич снимка: 7sport.net

Собственикът на Ботев (Пловдив) Антон Зингаревич ще намали драстично бюджета на клуба за следващия сезон. Неслучайно представителите на руския бизнесмен на пресконференцията, която бе посветена на новоизградения стадион „Христо Ботев“, намекнаха, че идеята е клубът да се издържа с приходите, които постъпват от съоръжението.

В „жълто-черния“ клуб има около 10 футболисти с изтичащи договори и голяма част от тях са чужденци. Почти всички те ще напуснат „канарчетата“ след края на сезона. В тази бройка от играчи влизат и някои от преотстъпените като Елвис Ману, Мохамед Брахими и Реда Рабей.

Па Конате, Дилан Мертенс и Хидайет Ханкич са получили много занижени оферти от ръководството на Ботев Пловдив. И двамата са с изтичащи договори. Конате със сигурност няма да остане на Коматево. Много малко вероятно е и Ханкич да остане при „канарчетата“.

Това означава, че Ботев Пловдив ще изпусне без трансферна сума шест от чуждестранните си футболисти. Информацията е на спортния сайт „Котаспорт“ и на този етап не е коментирана официално от представител на ПФК Ботев.

Очакванията са през новия сезон в Ботев да се залага предимно на футболисти, които са представлявани от мениджърската агенция на Антон Зингаревич като Уме Емануел и Абдулайе Траоре.