Нидерландският защитник на ЦСКА - София Мено Кох ще получи нов шанс от Саша Илич. Това ще се случи в четвъртфинала за Купата на България срещу Черно море. Сблъсъкът с варненци е на 4 април, вторник, от 20:00 часа на "Българска армия".

28-годишният футболист почти не е използван през пролетния полусезон. Той постепенно загуби доверието на старши треньора, въпреки, че започна сезона като титуляр. Сърбинът само веднъж го пусна в игра през 2023 година. Това се случи при гостуването на ЦСКА 1948 в Бистрица, което бе спечелено с 1:0 с гол на Тобиас Хайнц. В този двубой обаче Кох влезе като тактическа смяна и записа 3 минути.

Вместо опитния нидерландец Саша Илич смело налага младока Християн Петров. 20-годишният футболист се утвърди в отбраната и с добрите си изяви заслужи и място в националния отбор при селекционера Младен Кръстаич. Петров има на сметката си 20 шампионатни мача, като във всичи бе титуляр. За сравнение Кох се появи в efbet Лига в 10 срещи, като само в 4 бе част от стартовата единайсеторка. Мено има и 1 гол - при 2:0 над Славия на "Армията" на 11 септември миналата година.

21-годишният Асен Дончен пък ще се завърне на терена след паузата заради евроквалификациите. Фланговият играч е напълно излекуван от травмата в коляноно, заради която се оперира през есента. За последно младокът бе на терена при победата над Славия на 11 септември. През кампанията той има 6 мача и 1 гол в първенството, отбелязан при успеха с 1:0 над Черно море. Именно срещу варненци Дончев ще се завърне в игра, но този път в сблъсък за купата.

"Тема спорт"

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Sportal.bg