С "гладиатори" бяха оприличени волейболистите от мъжкия тим на бургаския Дея спорт в официалния профил на клуба в социалната мрежа.

Интересното сравнение е по повод на сериозната им подготовката за предстоящото гостуване на шампиона Хебър (Пазарджик), в мач от четиринадесети кръг на ebet Супер Волей. Двубоят е на 12 февруари от 18:00 часа в пазарджишката зала "Васил Левски".

Под ръководството на новия си треньор Франческо Кадеду, бургазлии отбелязват възход, като достигнаха до финал в турнира за Купа България и отбеляазаха две победи при подновяването на първенството в елита.

Сега те преследват успех срещу шампионите, като от клуба се надяват на реванш за загубения финален спор за Трофея, в който поведоха с 2:0, но отстъпиха на Хебър с 2:3 гейма.

"Момчетата на Дея леят пот като гладиатори. Отборът тренира много интензивно и концентрирано в зала "Младост". Треньорът Франческо Кадеду изисква пълно себераздаване в процеса. Дея върви нагоре през тази година. Тимът няма загуба в първенството, а за Купата на България малко не достигна, за да бъде спечелен трофеят", написаха от Дея на официалната си фейсбук страница.

Снимки: Startphoto