Черноморец победи Черно море Тича 87:77 (23:19, 22:15, 23:21, 19:22) в 20-ия кръг на Националната баскетболна лига, но треньорът на бургазлии Васил Евтимов наред с похвалите отправи и критики към своя отбор въпреки успеха.

"Ако трябва да съм честен, този мач не ми хареса. От гледна точка на това, че имаме 20 загубени топки, обикновено сме отбор, който губи 13-14. Иискахме да загубим 12, а станаха 20. Това е една от причините да не можем да победим Черно море с по-голяма разлика. Ако не бяха тези грешки, щяхме с 20 или 25 плюс за нас да победим. При 19 точки разлика пак се отпуснахме, защото влизаме в една комфортна зона и си казваме, че мачът е свършил. Но аз ги предупредих, че Варна ще играе до последно, до последната минута, че ще се опитат да наваксат резултата, независимо от това колко точки са назад”, заяви Евтимов след края на мача.

“Нещо, от което съм доволен е, че спечелихме отново борбата. Отново имаме 42 борби като миналия мач срещу ЦСКА - 43. Пореден мач силен на Джордан Тъкър в нападение. Мунис Туту не ми хареса в това, че има 7 грешки. Това трябва да се намали. Миналият мач с ЦСКА имаше една и аз съм го казал: повече от три грешки за гард е много. Иначе от другите момчета съм доволен. Исках да дам повече игрово време на по-младите, но мачът така се разви и просто нямах избор, до последната минута разликата беше 7-8 точки.

Трудно е след като изиграеш фантастичен мач и след три дни да вдигнеш отбора пак да играе. Натрупва се умора. Играчите ми, малко или много, са изморени, аз го знам. Сега въпросът е как ще изиграем мача срещу Берое, който е много важен. В събота - единствен отбор сме, който ще играе след три дни. Другите ще играят в неделя, а не в събота. Берое почива този кръг. Така, че там срещата ще бъде много трудна. Искам само да си починем и да започнем да се готвим, защото имаме само два дни преди мача”, добави треньорът на Черноморец.

"Започнахме доста бавно като цяло, но после се разиграхме добре. Мисля, че отборите са доста нахакани и очакват твърда игра от нас и се получи. Гледал съм няколко мача на Черноморец преди да дойда и знаех, че ще се впиша добре в отбора. Затова играта ми се получава. Искам сега да се наслаждаваме на победата тази вечер, но от утре със сигурност ще бъдем в залата да поработим и на 100 процента ще сме готови и възстановени срещу Берое”, коментира Джордан Тъкър.