Галатасарай официално обяви привличането на новата си звезда Николо Дзаниоло. Италианският национал бе купен от Рома срещу 16,5 милиона евро, като подписа договор с гранда от Истанбул за 4 години и половина.

23-годишният футболист, който дойде в Рома от Интер, изигра над 128 мача за "вълците" и отбеляза 24 гола във всички турнири. Той обаче отказа да поднови договора си с клуба, а освен това влезе и в конфликт с треньора Жозе Моуриньо, заради което се стигна и до продажбата му.

В договора на Дзаниоло има клауза за откупуване на стойност 35 милиона евро. Рома пък си запазва 15% от следваща продажба на играча. Крилото пък ще получава по 3,5 милиона евро плюс бонуси по време на престоя си в Галатасарай.

"Приехте ме все едно съм си у дома. Помогнахте ми да израсна, дадохте ми шанс да се развивам и аз го приех с цялото си сърце. Винаги съм уважавал историята на клуба, който представлявах, борих се за неговите цветове, изпотявах фланелката всеки път, когато я обличах. Сега е време да се сбогуваме, но искам да ви кажа едно нещо... За мен бе чест", написа Дзаниоло в прощалното си писмо към феновете на Рома.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe