ЦСКА победи Ямбол в мач от 20-ия кръг на НБЛ, а след срещата в София, старши-треньорът на "армейците" Росен Барчовски коментира случилото се на паркета пред камерата на Sportal.bg и Sportal TV.

"До почивката мачът можеше да стане лесен, но разликата не беше достатъчна. Изпуснахме момент, в който да вдигнем разликата на по-голяма и да се опитаме да ги пречупим по-рано. Това не го направихме, след което стана трудно. Небрежности в нападение, като брой 13 грешки не са чак толкова много, но влязохме в серия непредизвикани, глупави грешки. Има конструктивни грешки, но да я хвърляш в аута, да ти я взимат от ръцете, да си я тупкаш в крака плюс защитата, където един Лилов е майстор и като го оставиш да се разиграе става трудно. Но там направихме тактическа грешка, доста пъти остана Зейн Ноулс срещу него. Това е трудно. Един на един защитата ни не беше добра. Имаме много проблеми, които са ни нарушили и състава, и тренировъчния процес. Не искам да казвам подробности. Но си свършихме работата да победим. Ямбол е отбор, който играе добре. Ние не сме отбор, който с лекота може да бие с 20-30 точки. Случи се с Левски и Берое. Ние играхме добре, но и те не бяха в най-добро състояние. В края на краищата - важна победа.", заяви Барчовски.

Той коментира и промяната на ЦСКА с включването на Брандън Йънг и Таменанг Чо.

"Брандън Йънг е много добър играч, много важен за отбора. Идеята ми беше да не играе повече от 22-23-25 минути, а той игра 35 минути.  Поздравих го, едва ли не му се извиних. Трябва му време. За 4 месеца Господ не може да влезе във форма, каквато и да е. Чо е много качествено попълнение, но има много неща, които още не знае какво правим в отборен план. Въобще от началото на сезона...Оуенс идва, включваме го в игра. После Калахан, после Чо и ние стоим на едно място. Вместо да надграждаме, ние трябва да учим неща, които сме учили преди. Но така е при всички отбора, така че не се оплаквам, просто обяснявам. 

Баскетболният специалист сподели и очакванията си за предстоящия мач срещу Черно море Тича.

"Тежко гостуване. Те в началото натрупаха победи, но си играят добре във всеки мач. Даже в тези, които загубиха стояха много мъжки. Много агресивен отбор, труден. Залата ще е пълна, очаквам много тежък мач."

Цялото интервю с Росен Барочвски, вижте в нашето видео!

Снимки: Борислав Трошев