Стефан Цветков ще продължи да изпълнява функциите на председател на Българската федерация по тенис. Това стана ясно след днешното Общо събрание на организацията в София. Цветков беше подал заявление за оттегляне от поста на 12 октомври миналата година, но прие да остане след молба на членовете на Управителния съвет.

"По молба на УС на БФТ с оглед на много добрите резултати и предстоящи предизвикателства действащият председател Стефан Цветков бе помолен да оттегли личното си волеизявление от 12.10.22 за оттегляне поради други ангажименти. За това той представи съответно заявление. В името на тениса и бъдещите проекти и предизвикателства Стефан Цветков прие молбата на УС и продължава да изпълнява функциите си на председател на УС на БФТ", се казва в официалното съобщение в сайта на Българската федерация по тенис (БФТ).

Пред делегатите на Общото събрание беше направен финансов и спортно-технически отчет за изминалата 2022 година. Беше утвърден и бюджетът за 2023 година. Беше приета на наредбата за провеждане на национални първенства и турнири и състезателния календар с точкуване на клубовете-членове на БФТ за 2023 година, програма за развитие и други изискуеми от Закона за физическото възпитание и спорта документи.

Общото събрание прие и петима нови членове на Управителния съвет. Това са Георги Чочев, Кристин Грозданов, Радослав Петков, Валентин Игнатов и Добромир Андонов.

Чочев е дългогодишен капитан на национални гарнитури в различни възрасти, а в момента изпълнителен директор на ТК Локомотив Пловдив и член на треньорския съвет към централата.

Грозданов е многократен държавен шампион по тенис на България. Той е с висше образование в НСА със специалност тенис. Член на треньорския съвет и водач на юношески национални гарнитури. Председател на ТК "Супер Спорт" (Варна) и организатор на редица международни и регионални турнири.

Петков е председател на Управителния Борд на Съвета по иновации и дигитализация към Българско търговско-промишлена палата. Управител на "Ар Ел Кей Консултинг" ООД - отговаря за растежа и управлението на консултантски услуги за бизнес мениджмънт и развитие, проектно управление и финансиране на различни индустрии.

Игнатов е управляващ партньор на изворна вода "Рилана". Повече от 15 години е бил изпълнителен директор на "Девин".

Поради лични мотиви от УС на БФТ бяха освободени Мариана Ненова, Весела Лечева, Огнян Илиев, д-р Георги Крумов и проф. Генчо Начев.

За почетни вицепрезиденти на УС на БФТ бяха избрани д-р Георги Крумов и Огнян Илиев, а за почетен член на УС беше утвърдена Мариана Ненова.

Беше решено до 18 май да бъде проведено Общо събрание. На него ще бъдат дискутирани промени в устава на БФТ и други документи свързани с оптимизиране и подобряване дейността на Българска федерация по тенис.