Тази сутрин суперезвездата на Лос Анджелис Лейкърс ЛеБрон Джеймс се превърна в най-резултатния баскетболист в историята на редовния сезон в НБА. Краля вече разполага с 38,390 точки на сметката си и по този начин остави зад гърба си друга легенда на "езерняците" - Карийм Абдул-Джабар, който остана втори в класацията с 38,387. Моментът за историята бе запечатан сутринта, когато Джеймс реализира 38 точки в коша на Оклахома Сити Тъндър.

38,388 POINTS

LeBron James hits the fadeaway jumper to become the NBA’s all-time leading scorer! #ScoringKing pic.twitter.com/P5LyTZAZn3

— NBA (@NBA) February 8, 2023

Въпреки някои спекулации относно това как точно ще подобри рекорда и дали ще използва запазената марка на Карийм - "въздушната кука", то това не се превърна в реалност. ЛеБрон подобри постижението на Абдул-Джабар със стрелба с дърпане назад от средно разстояние, за да направи резултата 99:104 в самия край на третата четвърт. Това бе неговата 36-а точка в мача, като във финалния период Краля отбеляза само още 2, за да увеличи общия си актив до 38,390 точки във великата си кариера в най-силната лига в света.

Празничното настроение в "Крипто Арена" обаче бе помрачено от поражението от Тъндър със 130:133. "Езерянците" имаха нужда от задължителен успех над директния си съперник за плей-ин местата, но след загубата вече заемат 13-ата позиция с баланс от 25 победи и 30 загуби спрямо актива от 26-28 на ОКС.

Снимки: Imago