Ал Хилал записа името си в историята на Световното клубно първенство! Отборът от Саудитска Арабия победи бразилския гранд Фламенго с 3:2 на 1/2-финала на надпреварата и така стана първият тим от арабската държава, който се класира на финал в този турнир. Азиатците отбелязаха два гола от дузпи през първото полувреме, чрез Салем Ал Даусари в 4-тата и 45-ата минута, а третото попадение бе на сметката на Лусиано Вието в 70-ата минута. За кариоките пък точен бе Педро, който се разписа в 21-вата и 91-вата минута на двубоя.

Мачът тръгна перфектно за Ал Хилал още от самото начало. В 3-тата минута Матеузиньо изблъска Лусиано Вието в наказателното поле и съдията отсъди дузпа, а Салем Ал Даусари бе точен от бялата точка за 1:0.

Фламенго бързо се окопити и зареди атаки към вратата на съперника. Така в 21-вата минута резултатът бе изравнен. Педро получи на границата на наказателното поле и с диагонален удар по земя заби кълбото в мрежата за 1:1.

В края на първото полувреме съдията даде сериозно допълнително време и тогава азиатския тим си спечели втора дузпа. Лусиано Вието бе притиснат от двама играчи при опит да пробие в пеналта, първоначално ситуацията бе подмината от рефера, но след разглеждане с ВАР той реши, че трябва да отсъди втора дузпа, а още по-странното бе, че показа втори жълт и червен картон за Жерсон. Отново Салем Ал Даусари изпълни наказателния удар и отново бе точен, за 2:1.

През втората част за Фламенго бе доста трудно да търси обрат с човек по-малко, макар бразилците да се стараеха да бъдат активни и да опитват да притесняват съперника си.

В 70-ата минута обаче Лусиано Вието окончателно сложи точка на спора. Той бе изведен в наказателното поле и с удар под напречната за 3:1.

Чак в добавеното време на мача Фламенго стигна до втори гол, отново дело на Педро, който бе достатъчно съобразителен след един рикошет да засече топката отблизо. За бразилците обаче бе твърде късно за нещо повече и те си тръгват с наведени глави.

Така Ал Хилал хвърли бомбата в турнира и е първият финалист в надпреварата, като чака да научи съперника си, който ще бъде определен измежду Ал Ахли и Реал Мадрид.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe