Премиър лийг ни предложи доста изненадващи резултати от началото на 2023 година. Големият шок в негативен план е представянето на отбора на Ливърпул, който в последните години неизменно се бореше за титлата. Сега обаче тимът на Юрген Клоп е много далеч от челните места. Нещо повече – от началото на 2023-та мърсисайдци изиграха четири мача в първенството, в които спечелиха само една точка, допуснаха девет гола и реализираха само едно попадение. С тази голова разлика те са на последното място във виртуалното класиране, изготвено на базата на изиграните мачове до момента през годината.

Изключително изненадващ е и отборът, който оглавява същото подреждане. Това е новакът Нотингам Форест. Бившият европейски шампион изигра пет мача от 1-ви януари насам, от които събра 11 точки. Следват Брайтън и Брентфорд, които са в битката за място в еврторунирите, и Манчестър Юнайтед.

Лидерът Арсенал изгуби точки в мачовете с Нюкасъл и Евертън, а освен това е изиграл само четири срещи в първенството през 2023 година и поради тази причина е чак на осмата позиция със седем точки. Шампионът Манчестър Сити е шести.

Ето и въпросната таблица:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago