Легендарният бивш вратар на Байерн (Мюнхен) Сеп Майер подкрепи Мануел Нойер за критиките му към ръководството на клуба във връзка с освобождаването на треньора на вратарите Тони Тапалович.

Майер беше дългогодишен страж на Байерн (Мюнхен) и на Германия, а в кариерата си е спечелил три европейски купи с Байерн, както и титлите на Евро 1972 и Мондиал 1974 с националния отбор. В последните години той беше и треньор на вратарите в националния отбор.

Нойер, който е аут от тима до края на сезона заради фрактура на крака, нападна клуба в интервю за германския вестник "Зюдойче Цайтунг" и за сайта "The Athletic" заради скорошното изненадващо уволнение на Тони Тапалович, който беше негов треньор в Байерн от пристигането му през 2011 г., а освен това е негов близък приятел и кум.

https://t.co/UuuNaPESzp

— Sky Sport (@SkySportDE) February 7, 2023

Впоследствие Нойер бе разкритикуван  заради интервюто от шефовете в клуба  Оливер Кан и Хасан Салихамиджич.

"На Мануел е позволено да говори открито. Салихамиджич може да го сметне за правилно или не, това е негово право. Но Мануел е опитен играч, добър и свободен човек. Аз също съм казвал неща в миналото, ако нещо не ми харесва. Не съм го коментирал публично, но Нойер е спасявал Байерн в толкова много мачове и винаги е играл на най-високо ниво, затова му е позволено да изкаже своето разочарование. Това е човешко", заяви Сеп Майер.

Цялото нещо се разви малко глупаво. И има само губещи. Процедурата по уволнението на треньора на вратарите Тони Тапалович не беше като за Байерн", каза още 78-годишният Майер. И запита защо ръководството на Байерн не е обяснило по-ясно нещата, като направи връзка със собственото си напускане като треньор на вратарите за германския национален отбор през 2004 г.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago