Победителите от 62-ата анкета "Футболист на годината" в България ще бъдат обявени днес. Церемонията ще се проведе в Pirotska 5 Event Center в София. 

На събитието ще стане ясна призовата тройка при българските футболисти за 2022 година след гласуването на спортните журналисти, а фаворити за голямото отличие са Кирил Десподов, Антон Недялков, Ивайло Чочев и Илия Груев. Ще бъде обявен треньор №1 на България и неговите подгласници. 

Ще станат ясни и най-добрите футболисти в българското първенство за 2022 година - най-добър вратар, най-добър защитник, най-добър полузащитник, най-добър нападател, най-добър чужденец. Ще бъде връчена и наградата за най-прогресиращ млад играч в българския футбол.

Ще бъде отличен и №1 на България в женския футбол.

За седма поредна година ще бъде връчена и специалната награда на Българската асоциация на спортните журналисти "Лъвско сърце – Трифон Иванов".

За шеста година пък партньор за прякото предаване на "Футболист на годината" ще бъде и Sportal.bg с директно излъчване онлайн и в Sportal TV.

"Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe