Отборите на Челси и Фулъм се изправят един срещу друг на “Стамфорд Бридж“ в първия мач от програмата на 22-рия кръг на Премиър лийг. Двата тима се срещат в ново лондонско дерби, като преди по-малко от месец “котиджърс“ спечелиха шампионатния мач с 2:1. Новите звездни попълнения на “сините“ Енцо Фернандес и Михайло Мудрик записват дебюти като титуляри.

Челси се намира на незавидната 10-а позиция в класирането, като клубът бе изключително активен на трансферния пазар и изхарчи над 320 млн. паунда за нови играчи. Мениджърът Греъм Потър има големи проблеми със състава, като на практика цял отбор е извън сметките за ‘’сините“. Футболисти като Н‘Голо Канте, Едуар Менди, Уесли Фофана, Матео Ковачич, Кристиан Пулишич, Денис Закария и Армандо Броя са контузени, а Жоао Феликс все още изтърпява наказание заради червения си картон именно срещу Фулъм.

 

Come on Chelsea! ✌️@ParimatchGlobal | #CheFul pic.twitter.com/tDLahmY7BS

— Chelsea FC (@ChelseaFC) February 3, 2023

Греъм Потър е избрал схемата 4-2-3-1, в която Кепа е на вратата, а в защита ще действат Джеймс, Тиаго Силва, Бадиашил и Кукурея. В средата рекордната покупка Енцо Фернандес ще дърпа конците заедно с Конър Галахар. В предни позиции ще играят неуспелият да премине в ПСЖ Хаким Зиеш, Мейсън Маунт и другата сериозна покупка на “сините“ Михайло Мудрик. Като централен нападател ще играе немският национал Кай Хавертц.

Marco’s XI. 💪#CHEFUL pic.twitter.com/1DK6iMKOSe

— Fulham Football Club (@FulhamFC) February 3, 2023

Фулъм се намира в неприятна серия от две последователни загуби в Премиър лийг и ще иска да измъкне нещо на “Стамфорд Бридж“. Мениджърът Марко Силва също е избрал формацията 4-2-3-1, като в предни позиции ще действа сръбският таран Александър Митрович, а зад него ще действат Боби Рийд, Андреас Перейра и бившият футболист на Челси Вилиан, който вкара в предишния мач между двата тима.

"Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe