Локомотив (Пловдив) победи Марица в контролна среща на „Лаута“, която беше последна и за двата отбора преди подновяването на шампионатите в efbet Лига и Втора лига. „Смърфовете“ стигнаха до пълен обрат и записаха успех с 2:1. Веселин Марчев откри резултата за гостите в средата на първото полувреме, а в 38-мата минута Мартин Паскалев изравни. Педриньо отбеляза победния гол 120 секунди преди края на редовното време.

В 10-ата минута Димитър Илиев се оказа на добра стрелкова позиция, но ударът му от въздуха премина високо над вратата.

Малко след това Илиев и Ерик Сорга добре взаимодействаха помежду си, а последният бе много близо до това да открие резултата. Естонският нападател нанесе опасен изстрел от близко разстояние, но не намери целта.
Футболистите на Марица отговориха с удар на Маламов, който обаче прелетя встрани от левия страничен стълб на Илко Пиргов.

В средата на първото полувреме Валери Домовчийски пусна страхотно извеждащо подаване към Веселин Марчев, който излезе очи в очи с вратаря на „смърфовете“ и хладнокръвно го преодоля.

Само няколко минути по-късно пред Марица се откри нова добра голова възможност. Играчите на Николай Димитров организираха добра атака, при която Станислав Маламов бе изведен на страхотна позиция, но той се засуети и защитата на „смърфовете“ се справи.
Малко преди да измине половин час игра Петър Атанасов стреля силно от малък ъгъл, но Пиргов внимаваше и отрази удара.

В следващите минути Денислав Александров, Димитър Илиев и Йосип Томашевич опитаха да застрашат вратата на Илия Николов, но без успех.
В 38-мата минута Локомотив изравни резултата, след като Мартин Паскалев бе оставен непокрит в наказателното поле. Бранителят засече с глава центриране отдясно на Бабакар Дион и насочи топката неспасяемо в долния ляв ъгъл.

Гостите стигнаха до първата опасна ситуация след почивката. Станислав Маламов стреля извън наказателното поле, но Илко Пиргов нямаше проблем да улови. В 54-ата минута Стефан Попов получи отлично подаване в пеналтерията на Локо (Пд), но изстрелът му от воле бе доста неточен.
10 минути преди края на редовното време Олджай Алиев падна в наказателното поле след съприкосновение с Джовани Трупе, но главният съдия бе категоричен, че няма основание да отсъди дузпа.

Малко след това стражът на Марица действа много съобразително и пресече извеждащ пас към Бабакар Дион, от който със сигурност щеше да се стигне до опасност пред вратата на „пиратите“.
В 88-мата минута Ивайло Димитров действа много добре по левия фланг, след което центрира към наказателното поле, а там Педриньо засече топката от въздуха и донесе успеха на своя отбор.

ЛОКО (ПД) 2:1 МАРИЦА

0:1 Веселин Марчев (23)
1:1 Мартин Паскалев (38)
2:1 Педриньо (88)