Десният защитник на Левски Жереми Петрис до последно ще бъде под въпрос за подновяването на шампионата. "Сините" се изправят срещу Черно море на 11 февруари на "Ивайло" във Велико Търново, където столичани ще домакинстват заради наложеното им наказание от един мач на неутрален терен.

25-годишният бранител е измъчван от стара травма и игра само в една от контролите по време на лагера в Дубай. Французинът има разкъсана връзка на пръст на крака и това му пречеше да вземе участие в тренировъчния процес на тима. Контузията му е от миналата година и не е била излекувана напълно.

Все още не е ясно докога фланговият защитник ще бъде извън сметките на Станимир Стоилов.Лекарският щаб прави всичко по силите си, за да вдигне Петрис, като повече информация за състоянието му ще има в следващите дни. Французинът изигра 12 мача с екипа на "сините" през този сезон. В края на септември футболистът подписа нов договор с клуба до лятото на 2024 година.

На позицията десен бек Мъри разполага още с Патрик-Габриел Галчев. Именно 21-годишният играч ще заеме мястото на Петрис срещу "моряците" в пъривя пролетен кръг. Съществува вероятност наставникът да заложи и на схема с трима централни бранители, но в контролите ясно се видя, че предпочита 4-2-3-1, а до споменатия вариант по-скоро ще се стигне в дербитата с ЦСКА - София и Лудогорец, което му носеше успех в предишните мачове.

За момента се очертава под рамката да стартира Николай Михайлов, който ще си върне и капитанската лента. 34-годишният страж се намира в отлична форма и по-често започваше като титуляр в проверките на "сините" в емирството. В този случай последната дума ще има и треньорът на вратарите Георги Стоянов, който ще каже на кого да се довери Станимир Стоилов.

"Тема спорт"

"Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Sportal.bg