Ювентус може да не се окаже единственият клуб в Серия "А" с отнети точки през този сезон. Според “Гадзета дело спорт” Сампдория също е застрашен от тази участ.

“Моряците” ги грози подобно наказание, ако до 16 февруари не успеят да изплатят заплатите на футболистите и персонала за последното тримесечие от миналата година. Дължимата сума е в размер на 11 млн. евро. Освен това днес собствениците от семейство Фереро трябва да направят капиталова инжекция от 35-50 млн. евро. От изданието не смятат, че има голяма вероятност собствениците да направят такава инвестиция особено като се има предвид, че Масимо Фереро, който подаде оставка като клубен президент след ареста си през декември 2021 г., от месеци води преговори за продажбата на клуба.

#Sampdoria, rischio penalizzazione: servono 11 milioni. Oggi assemblea dei soci https://t.co/sphDKzkqfN

— La Gazzetta dello Sport (@Gazzetta_it) February 2, 2023

Така или иначе в момента Сампдория се намира на предпоследната 19-а позиция в класирането с актив от едва 9 точки, като е именно на толкова от спасителното 17-о място.

"Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages