Година след задържането си футболистът на Манчестър Юнайтед Мейсън Грийнууд вече е свободен човек, след като всички обвинения срещу него бяха свалени. На 30 януари 2022 година нападателят беше арестуван, а по-късно и обвинен в опит за изнасилване, нанасяне на телесни повреди и контролиращо и принуждаващо поведение спрямо бившата му приятелка.

После той беше пуснат под гаранция, после пак задържан, но и отново пуснат в изчакване на процеса, който беше насрочен да започне чак на 27 ноември 2023 г. Днес обаче от полицията обявиха, че Грийнууд вече не е обвиняем.

“В този случай е налице комбинация от оттегляне на ключови свидетели и придобит нов материал, въз основа на което вече не е налице реалистична възможност за налагането на осъдителна присъда - се казва в официалното изявление на полицията. - При тези обстоятелства наше задължение е да преустановим случая. Обосновахме решението си на всички страни.”

След задържането му Манчестър Юнайтед се разграничи от него и не му даваше да тренира с тима. Последният му мача за тима беше на 22 януари 2022 г.

Скандалът преди година избухна, след като в социалните медии бяха публикувани снимки и видеоклипове от жена, която информира за извършено срещу нея физическо насилие.

"Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe