Нико на 2 г. и Мия на 8 г. не пропускат тренировка на националите на България преди гостуването на Нова Зеландия в плейофите за влизане в Световна група I на турнира за Купа "Дейвис".

Малчуганите следят всяка стъпка на играчите ни и са готови за серозна подкрепа по време на мачовете. През цялото време помощ на българските състезатели оказват живеещите в Нова Зеландия Цветан Иванов и Дани Атанасова.

При успех България ще постигне историческо класиране за Световна група I за Купа "Дейвис". Мачовете ще се играят на твърд корт на 4 и 5 февруари. Тенисистите провеждат тренировъчен лагер в Крайстчърч, където ще се състои срещата с новозеландците. Днес националите направиха поредните си тренировки. Жребият преди мача между България и Нова Зеландия ще бъде изтеглен утре 3 февруари (петък).

Българският отбор е в състав Димитър Кузманов (№192 в световната ранглиста), Александър Лазаров (№301), Александър Донски (№614) и Пьотр Нестеров (№768). Капитан на България е Валентин Димов. Асистенти на Димов са кондиционният треньор Кирил Симеонов, масажистът Любомир Панев и лекарят на отбора проф. д-р Георги Попов.

Домакините от Нова Зеландия са в състав Аджийт Рай (№456 в световната ранглиста), Рубин Стейтъм (№476) и Киринпал Пану (№576), Майкъл Винъс (№16 в световната ранглиста на двойки) и Артьом Ситак (№132 на двойки). Капитан на Нова Зеландия е Кели Евърндън.