Старши треньорът на Денвър Нъгетс Майкъл Малоун ще води отбора на ЛеБрон Джеймс в "Мача на звездите" от Националната баскетболна асоциация, който ще се проведе на 19 февруари в Солт Лейк Сити.

Денвър е отборът с най-добри показатели в Западната конференция на НБА с 35 успеха и 16 поражения. Съперник на Малоун в мача ще бъде старши треньорът на Бостън Селтикс Джо Мадзула, който ще води отбора на Янис Адетокунбо.

Малоун си осигури треньорската позиция в "Мача на звездите" тази нощ, когато Портланд Трейл Блейзърс победи тима на Мемфис Гризлис. По този начин до неделя, когато е крайният срок за определяне на треньорските екипи, Мемфис не може да изпревари Денвър в класирането в Западната конференция.

За 51-годишния Малоун предстоящият "Мач на звездите" ще бъде втори като старши треньор. През 2019 година той отново бе начело на тима на ЛеБрон Джеймс, който победи в Шарлът тима на Янис Адетокунбо със 178:164.

По-късно днес ще станат ясни и всички участници в "Мача на звездите". За момента са известни единствено титулярите в двата отбора, но не и резервите.

Снимки: Imago