Закупеният за 121 млн. евро Енцо Фернандес ще носи фланелката с номер 5 в Челси. Рекордната покупка от Бенфика вече се появи със снимки и видеа в официалния сайт и акаунтите в социалните мрежи на “сините” от Лондон.

Аржентинецът, който стана световен шампион на Мондиала в Катар миналата година, бе представен от клуба, след като пристигна на тренировъчната база в сряда вечерта с частен самолет до Лондон.

Челси потвърди, че Фернандес ще носи фланелката с номер 5, с която преди това излизаше Жоржиньо, който пък премина в Арсенал за 12 млн. паунда.

Hola Enzo. 😉 pic.twitter.com/sYtDZ23QQb

— Chelsea FC (@ChelseaFC) February 1, 2023

След дълга трансферна сага трансферът на Енцо Фернандес беше договорен в последните минути на трансферния прозорец, като двата клуба прекараха целия вторник в преговори, за да се опитат да го осъществят.

Клубът уреди медицинските  прегледи na футболиста в Португалия и организира частен самолет, на който той да се качи в сряда, за да отлети за Англия.

Smile, and the whole world smiles with you. 😁 pic.twitter.com/TiDhCwlzgB

— Chelsea FC (@ChelseaFC) February 1, 2023

Фернандес благодари на собствениците на Челси за решимостта им да осъществят сделката.

"Благодарен съм на Челси и на собствениците му, че направиха всичко възможно, за да стана част от този проект", заяви Фернандес пред клубния уебсайт на Челси. "Щастлив и развълнуван съм да се присъединя към гордостта на Лондон, да играя в най-добрата лига в света и да се боря за най-големите трофеи".

"Нямам търпение да играя пред нашите фенове и да помагам на съотборниците си на и извън терена", завърши Енцо.

Аржентинският носител на Световната купа подписа договор за осем години и половина, който може да му позволи да остане в клуба до 2031 г.

"В лицето на Енцо подписваме договор с носител на Световната купа и един от най-ярките таланти в световния футбол", заявиха пък от Челси в официално заявление.

Бъди част от "Домът на феновете”, играй и печели със Sportal.bg.