Атакуващият халф на Рома Николо Дзаниоло за първи път проговори след трансферната сага, която се разигра около него през януарския трансферен прозорец. Низвергнатият от клуба и тифозите футболист изпрати отворено писмо до ANSA, в което обяснява за това какво е изпитвал през този период и обещава, че ще бъде на разположение на отбора.

„Много неверни неща бяха изговорени и написани през последните няколко седмици. Дойдох в Рома като неизвестен футболист и феновете ме посрещнаха като един от тях. Те ми дадоха увереност, кураж и обич в ужасните и тъмни моменти по време на моите контузии. В Тирана с това попадение (за победата на финала на Лигата на конференциите – б.р.) аз почувствах, че съм им се отплатил за всичко, което бях получил, допринасяйки за един чудесен и незабравим момент на радост за всички романисти. На 23 години аз съм преминал през преживявания, които много от моите колеги не са имали през цялата си кариера: падения, изправяния, нови падения, нови изправяния и триумфи.

Zaniolo releases statement: “For the first time these days I was afraid and I felt abandoned. It had never happened to me and I got very scared. The future is in our hands: I stretch mine and I put myself at the complete disposal of the Roma family.” https://t.co/2RZQmYuhMR

— RomaPress (@ASRomaPress) February 1, 2023

Последните месеци бяха деликатен период за мен, като ми стана трудно да разбера какво би било моето професионално бъдеще. Въпреки това винаги съм работил усърдно на терена и в тренировките с максимален професионализъм. След получените заплахи за първи път изпитах страх за мен и моите близки, почувствах се изоставен. Не ми се беше случвало преди и бях много уплашен. Бъдещето е в нашите ръце, аз протягам моите и се поставям изцяло на разположение на семейството на Рома“, пише Дзаниоло в писмото си.

Бъди част от "Домът на феновете”, играй и печели със Sportal.bg.

Снимки: Imago