Байерн (Мюнхен) гостува на Майнц 05 в двубой от осминафиналите за Купата на Германия. Баварците са в доста колеблива форма през последните седмици и записаха три поредни равенства в Бундеслигата, които стопиха преднината им на върха само на 1 точка. Майнц натрупа самочувствие през уикенда, когато разгроми Бохум с 5:2 и сега ще се опита да поднесе сензация срещу хегемона в германския футбол.

В турнира за националната купа Байерн елиминира последователно Виктория (Кьолн) и Аугсбург, като в двата мача баварците вкараха общо 10 гола. Майнц 05 пък се справи с Ауе и Любек, за да стигне до сблъсък с рекордьора по трофеи от състезанието.

Unsere erste 11 gegen den @FCBayern! 🔥#M05FCB #DFBPokal pic.twitter.com/Mz7C1hWfg0

— 1. FSV Mainz 05 (@1FSVMainz05) February 1, 2023

Домакините излизат с един чист нападател в лицето на новото попълнение Людовик Айорк. Леандро Барейро и Доминик Коор ще помагат на французина от втора позиция, а в халфовата линия старши треньорът Бо Свенсон залага на Силван Видмер, Аймен Баркок, Антон Стах и Аарон Карикол. Под рамката е Фин Дамен, а защитата от трима е в състав Андреас Ханче-Олсен, Едмилсон Фернандеш и Антони Каси.

So starten wir ins #DFBPokal-Achtelfinale! 👊#M05FCB #packmas pic.twitter.com/jLWyjEztm0

— FC Bayern München (@FCBayern) February 1, 2023

Както се очакваше, Жоао Кансело ще дебютира за Байерн от първата минута. Португалският национал ще действа като ляв бек, отдясно ще играе Бенжамен Павар, а двойка централни бранители пред Ян Зомер са Дайо Упаменкано и Матайс де Лихт. В средата на терена стартират Йошуа Кимих, Джамал Мусиала и капитанът Томас Мюлер, а триото в предни позиции е Льорой Сане, Кингсли Коман и Ерик Максим Чупо-Мотинг. Алфонсо Дейвис, Леон Горетцка и Серж Гнабри остават сред резервите.

Бъди част от "Домът на феновете”, играй и печели със Sportal.bg.