Легендарният център на Милуоки Бъкс и Лос Анджелис Лейкърс Карийм-Абдул Джабар заяви, че достатъчно дълго време е бил на върха на реализаторската листа в Националната баскетболна асоциация и е щастлив, че ще може да предаде щафетата на ЛеБрон Джеймс след броени дни.

Настоящият лидер на Лейкърс Джеймс има 38 299 точки в кариерата си след 28-те, които вкара в коша на Ню Йорк Никс тази нощ. Така до рекорда на Абдул-Джабар му остават още само 88 точки, които при настоящите му темпове на вкарванe се очаква да бъдат отбелязани в следващите между три и четири мача на "езерняците".

"От 38 години нося щафетата с рекорда. Щастлив и облекчен съм, че ще мога да я предам на следващия ѝ достоен получател. ЛеБрон го заслужава и се надявам, че той ще задържи рекорда по-дълго време, отколкото успях аз", каза 75-годишният Абдул-Джабар пред телевизия TNT.

Абдул-Джабар игра в НБА между 1969 и 1989 година, като спечели шест пъти титлата в НБА, шест пъти приза за "Най-полезен играч" и два пъти наградата за реализатор на сезона през 1971 и 1972 година.