Носителите на по 22 титли от “Големия шлем” Новак Джокович и Рафаел Надал блестят сред звездния списък с участници на предстоящия тенис турнир от сериите АТР 500 в Дубай.

31-вото издание на винаги популярния и силен откъм заявки турнир ще се проведе между 27 февруари и 4 март.

Джокович, естествено, е първи поставен в най-високо населеното емирство в ОАЕ, докато Надал не е ясно дали ще се възстанови навреме от контузията си, получена на Australian Open.

Шампионът от миналата година Андрей Рубльов е номер 2 поставен, а другите звезди са Феликс Оже-Алиасим, Хуберт Хуркач, Даниил Медведев, Карен Хачанов, Александър Зверев, Пабло Кареньо Буста, Марин Чилич, Борна Чорич, Роберто Баутиста Агут и други.

It’s hard to believe that 31 years ago today the inaugural Dubai Duty Free Tennis Championships took place!​

What has been your favourite tournament memory? pic.twitter.com/6sBfqbfr6x

— Dubai Tennis Champs (@DDFTennis) February 1, 2023

В същия период ще се проведе и турнирът в Акапулко, където този път Григор Димитров няма да участва. Топ ракетата ни ще си вземе малко по-дълга пауза и се очаква да се завърне в игра в Ротердам на 13 февруари.

В мексиканския град първи поставен е възстановяващият се от контузия бивш номер 1 в света Карлос Алкарас, а след него са Стефанос Циципас, Каспер Рууд, Тейлър Фриц, Холгер Руне, Камерън Нори, Франсис Тиафо, Томи Пол и други.